• abonma 2019 2020 program

  • o abonma 2019 2020 program mali

Zadnja predstava v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih

Kulturna dvorana Črenšovci

banner gka 7 1 web

KD Ivan Kavčič Ljutomer:
VOLK SIT IN KOZA ...
(komedija)

Režija: Srečko Centrih
Igrajo:
Jože Laba
Fani Zorec
Robi Semenič
Albin Rožman
Ljuba Erhatič
Marko Jerebič
Kleja Gregorinčič
Barbara Makoter
Srečko Centrih

Zadnja predstava v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih v sezoni 2015-2016 in sploh ZADNJA PREDSTAVA V SKLOPU ABONMAJEV V OBČINI ČRENŠOVCI, komedija Volk sit in koza ... v izvedbi Gledališke skupine Ivan Kaučič Ljutomer bo na sporedu to nedeljo, 6. marca 2016, ob 18.00 v kulturni dvorani v Črenšovcih.

Po predstavi bo v sejni sobi Občine Črenšovci otvoritev pregledne razstave o 12-letni zgodbi abonmaja v Črenšovcih, od leta 2005 do danes, ko se abonma v Črenšovcih zaključuje.

Podporni znesek za ogled predstave znaša simbolične 3 €. PRIJAZNO VABLJENI vsi, ki vam je gledališče in gledališka igra še posebej dragocena

 

Sobota, 20. februar 2016 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

7 web gka

KD Ivan Kavčič Ljutomer:
POLITIČNA POROKA
(komedija)

Avtor: Fadil Hadžič
Režija: Srečko Centrih
Igrajo:
Marko Jerebič – mladenič Kiki
Srečko Centrih – gospod Kos, Kikijev oče
Ljuba Erhatič – gospa Kos, Kikijeva mama
Danijela Kutnjak – Kikijevo dekle
Robi Semenič – gospod Krajnc, Anin oče
Fani Zorec – gospa Krajnc, Anina mama

Kaj se zgodi, ko se mlad zaljubljen par želi poročiti?

Na eni strani nevestini starši želijo poroko v cerkvi, na drugi pa samo na matičnem uradu. Seveda potem tu trčijo: dva bodoča tasta s svojimi ozkimi pogledi in že sedaj dve nemogoči »tašči« s svojim razumevanjem poroke in stanovanjske stiske, ki prihaja sama od sebe …

Družinska komedija prinaša vrsto zapletov iz našega resničnega življenja in kaže na malomeščansko miselnost, ki nas še vedno obdaja in vzbuja v gledalcih smeh.

 

Nedelja, 24. januar 2016 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web gka

Saša Županek, bontonolog iz Murke Sobote:
KAK ŠČETE
(poučno-šaljivi stand-up)

Področja njegovega delovanja so zunanji videz, bonton in javno nastopanje. Izvaja več kot 30 različnih predavanj, seminarjev, delavnic in poučno-šaljivih stand up nastopov.

Na svoj, pristen način v vsak svoj nastop vnese kanček humorja in kakšno življenjsko izkušnjo, ki mu jih zagotovo ne manjka. Občasno namerno “vseka” tudi kakšno v maternem jeziku, prekmurščini.

Poslastico njagovih izvirnih idej v nastopih predstavljajo slovenski politiki, za katere pravi, da so kičasti in smešni. Obdela jih brez dlake na jeziku. Nov izziv mu predstavljajo poučno-šaljivo-zabavni stand-up nastopi, vsebinsko vezani na področja njegovega delovanja.

Skorajda ne mine vikend, da ga ne bi, kot presenečenje slavljencu, povabili na kakšen rojstni dan, obletnico ali podobno zabavo.

SAŠA ŽUPANEK bo na slikovit in izvirno humoren način orisal najpogostejše napake, ki jih počnemo sami ali opazimo na vsakem koraku pri drugih ljudeh.

 

Sobota, 16. januar 2016 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

6 web gka

Gledališko združenje Koroški deželni teater:
VSE ZASTONJ
(socialna komedija)

Režija: Peter Militarev

Igrajo:
Janez – Sergej Dolenc
Tončka – Stanka Poročnik
Lojzek – Matej Blažun
Marjetica – Renata Cigale
Policist – Marjan Areh
Kriminalist – Marjan Areh
Grobar – Marjan Areh
Starec – Marjan Areh

Avtor predstave, leta 1926 rojeni igralec, dramatik, režiser, scenograf in politični aktivist, Dario Fo, je leta 1997 prejel Nobelovo nagrado za literaturo. Zase pravi: »Tekstopisec, ujetež, kar naprej si delam sramoto …Nakar vse to pozabim. Nenamenoma. Ozrem se po napakah drugih, jih združim s svojimi, jih strašansko napihnem, nemara celo dodam zvrhano mero nežnosti, hudobije, nepotrebnih čednosti, katolištva, ki ga premorem, primešam še strahove, moje zadrege v trenutkih, ko ne vem, kaj reči, preveč besedičenja, ko ne vem, ali bi molčal, in sram, da sem sploh kaj izrekel … Kot zdajle. Vse to vržem na kup nekega kupa. In potem! In potem se začne ta gmota potiti. Bruha besede, te pa dejanja … Rodi se nekaj za glumače in burkeže.«

Predstavo je avtor napisal pred več kot 40 leti in jo je skupaj z ženo večkrat odigral, vedno znova aktualiziral in približal resničnosti, ki je v svoji sprevrženi maniri kapitalistične požrešnosti nemalokrat presegla še tako neverjetna pretiravanja.

Danes je ta igra še kako resnična. Prav zato so jo oživeli in na odru pokazali tisto, kar je največkrat skrito, tisto, česar ne želimo videti in vedeti. Poslanstvo gledališča pač ni moraliziranje, le ogledalo današnji družbi so nastavili. Kaj boste v njem ugledali, pa je seveda odvisno tudi od zornega kota gledalca samega.

 

Nedelja, 29. november 2015 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

Gledališko društvo Radeče:
GOSPA POSLANČEVA
(komedija)

Avtor: Tone Partljič
Priredba in režija: Katja Čeč

Čeravno Gospa poslančeva govori o politikih, poslancih, ministrih in parlamentu, ni le »politična komedija«. Morda je bolj komedija o nravi, izkrivljenih značajih in človeški naturi, ki jo zna zlomiti ambicioznost, kakor kakšne druge dramske ali komične junake zlomijo skopost, ljubosumje, lažnivost ali kaj podobnega. Prav tako raziskuje tanke in pogosto zabrisane meje med legalnim in malo manj legalnim, med zdravo tekmovalnostjo in popolno obsedenostjo ter meje zdrave človeškosti nasploh. V ljubezni, vojni in politiki je v tej zgodbi dovoljeno prav vse. Naša Živa se namreč ni in ne bo odrekla misli, da bo nekoč … Gospa poslančeva.

Igrajo:
Irena Bervar Suzić – Živa Breskvar Piškur, gospa poslančeva
Vesna Močilar – Irena, Živina hči iz prvega zakona
Brane Motoh – Andrej Piškur, Živin drugi mož
Milan Gorišek – Piškur starejši, Andrejev oče
Franci Gros – Slivar, minister
Blanka Hrup – Slivarjeva, gospa ministrica
Klemen Nikolič – Rok, njun sin, Irenin fant
Jerneja Novak – bolničarka
Tomaž Lavrinec – Goran Pavlič, etnično čist kriminalec in izsiljevalec