• abonma 2019 2020 program

  • o abonma 2019 2020 program mali

PUŽ VLADEK ŠTOPA

20150224

V sklopu Otroškega gledališkega abonmaja so se v torek, 24. februarja 2015, v kulturni dvorani v Črenšovcih predstavile tudi ljubiteljske gledališke igralke iz Dolnje Bistrice, ki so najmlajše navdušile s predstavo v prekmurskem jeziku Puž Vladek štopa. Polžu so na poti do »slastne zelene šalate« skušale pomagati prijazne živali – gosenica Rebeka, želva Agata, jež Egon, žaba Greta, pikapolonica Pika in avto, ki je lačnega polža končno pripeljal do zelenjavnega vrta. Otroci so v predstavi nadvse uživali. Izjemnim igralkam smo nadvse hvaležni za njihov trud in otroški igrivost, s katero že 3 leta popestrijo gledališko dogajanje v Črenšovcih, namenjeno najmlajšim.

MALINA

20150122

V predstavi Malina, s katero sta igralca gledališča KU-KUC navduševala male in velike v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja, smo spoznali, da moramo paziti, kaj si resnično želimo, saj to potem lahko tudi dobimo. Ko smo »malini« torej uživamo v tem, kar nam ponuja življenje in nikar ne hrepenimo po tem, da bi čim prej poslali »velini«. Igrajmo se, lahkotno sprejemajmo življenje, se veselimo in uživajmo. To je bila zadnja predstava Luke in Urške, ki smo se jima ob tej priložnosti za izjemno dobro sodelovanje zahvalili. Prepričani smo, da bosta v Črenšovcih še navduševala. 

KRAVICA in KISLICA

20141120

V četrtek, 20. novembra 2014, je bila na sporedu 3. predstava v okviru Otroškega gledališkega abonmaja. Gledališče KU-KUC iz Lendave je male in velike navdušilo s predstavo Kravica in Kislica. Kravica se je na vse pretege trudila, da bi policista Kislico prepričala, da svet ne more obstajati le na podlagi prepovedi in da objemi resnično delujejo čudežno. Policist Kislica je naposled spoznal, da tudi njemu iskren objem pomeni veliko, saj mu postane pri srcu toplo in prijetno. Otroci so peli in rajali ter se nadvse zabavali. Tako prešernega vzdušja v dvorani se nadejamo tudi v prihodnje.

SMETIŠČNI ŠKRAT

20150108

Smetiščni škrat je v živalskem vrtu poskrbel za pravo razdejanje, saj so zaradi njegovega nemarnega obnašanja smeti ležale povsod naokrog. Slon, papagaj in opica so našli rešitev in skupaj z otroki jim je uspelo, da so nemarnega smetiščnega škrata ujeli v škratolovko. Izjemna gledališka predstava Smetiščni škrat gledališča KU-KUC je v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja navdušila tako otroke kot odrasle. Bilo je smešno, bilo je plesno, bilo je zabavno in preprosto enkratno.

JEDER IST ANDERS

Na drugi predstavi v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja so se najmlajšim predstavili učenci in učenke Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. Uprizorili so mjuzikel v nemškem jeziku Jeder ist anders. Abonenti so najbolj uživali v pisani kostumografiji, še posebej so se razveselili, ko so lahko zajčke po predstavi pobožali po mehkih kožuščkih.

Več prispevkov