Jenamena počitnice 2023 - dobrodelne

on .

20230817

V okviru Jenamena festa potekajo Jenamena počitnice, ki trajajo od 16.8. do 19.8.2023

V sredo, 16.8. so potekale najprej tri delavnice. V prvi delavnici smo ustvarjali iz papirja, nastale so čudovite hobotnice. V drugi delavnici so otroci delali zapestnice, v tretji delavnici pa so otroci postali pravi slikarji, saj so slikali na platno. Sledilo je kosilo, po kosilu pa so se otroci zabavali na napihljivem igralu in na ostalih igralih na šolskem igrišču.

V četrtek, 17.8. nas je najprej obiskala ga. Renata iz Gledališča Pravljičarna. Ga. Renata je postala prava zabavna čarovnička, stara komaj dobrih 100 let. Prišla je s svojo metlo, črnim mačkonom in na stotine netopirji. Počasi se uči čaranja in čarobnih urokov, a ponavljanje sila zapletenih besed ji pošteno nagaja. Tako zelo, da je nehote osmešila netopirčka Maksa, ki pa ji je zaradi tega neljubega pripetljaja pošteno zagrenil življenje. Otroci so se naučili uroka in s tem pomagali čarovnički, da se je rešila iz zagate. Obožuje tudi slastne gumijaste »gliste«, ki so jih poskusili tudi otroci. Na koncu so si otroci izdelali zabavno gosenico.
Po predstavi je sledila joga, kjer smo se naučili tehnik umirjanja in pravilnega dihanja, zraven ni manjkalo doze smeha in zabave v osnovnih povezovalnih jogijskih pozah kot tudi malo bolj "akrobatskih" izzivih.
Po kosilu je sledila igra na napihljivem igralu in ostalih igralih na igrišču ter likovna delavnica, kjer smo izdelali Jenamena razglednice.

V petek, 18.8. so potekale tri delavnice. V prvi delavnici so otroci izdelovali lutke na kuhalnici, v drugi delavnici so naredili ploščico iz gline, v tretji delavnici so s pomočjo lončarja na vretenu izdelali posodico iz gline. Pri drugi in tretji delavnici sta nam pomagala lončarja iz Madžarske. Sledilo je kosilo, nato so se otroci zabavali na napihljivem igralu in na ostalih igralih na šolskem igrišču. Otroci so na Jenamena počitnicah zelo uživali, bili so zelo kreativni in ustvarjalni.

Sobota 19.8.2023 - zaključek Jenamena počitnic.