GLEDALIŠKO-KONCERTNI ABONMA 2017/2018 - vpis

Napisal jenamena.si on . Posted in Odrasli abonma

abonma 2017 2018 vpis

Kulturno-turistično društvo Črenšovci tudi letos ob podpori Občine Črenšovci organizira Gledališko-koncertni abonma, ki ponuja predvsem priložnost, da jesenske in zimske večere preživimo v kvalitetni gledališki ali koncertni družbi umetnikov. Vabimo Vas, da z nami v kulturni dvorani v Črenšovcih preživite 6 kulturnih večerov.

abonma 2015 2016 noga

V okviru abonmaja bomo organizirali 2 koncertna in 4 gledališke večere, na katerih bomo gostili:

  • Moški vokalni kvintet Aeternum: Local vocal (koncert) – sobota, 28. oktober 2017
  • Saškin božično-novoletni koncert (koncert)
  • KD Zarja Trnovlje: Na kmetih (komedija)
  • Gledališka skupina Kofetarji: Oporoka (komedija)
  • Macho in Mejke: Ženitni oglas (komedija)
  • Še ena gledališka predstava, za katero se še dogovarjamo …

Tudi letos bo cena Gledališko-koncertnega abonmaja nadvse ugodna (15 €), saj želimo nakup le-tega omogočiti čim večjemu številu gledalcev. Možen bo tudi ogled izven abonmaja (cena vstopnic bo od 5 do 7 €).

abonma 2015 2016 noga

Obenem Vas vabimo, da k vpisu v abonma povabite še koga, saj je tako spremljanje kot igranje pred polno dvorano v večji užitek tako gledalcem kot nastopajočim.
Svojo abonmajsko gledališko vstopnico lahko rezervirate do petka, 27. oktobra 2017, na telefonski številki: 

  • do 15.00 – Jožica: 02 573 57 50
  • po 15.00 – Andreja: 031 298 101

Abonmajsko vstopnico boste lahko plačali v petek, 27. oktobra 2017, od 18.00 do 19.30 v kulturni dvorani v Črenšovcih. Ob plačilu Vas bomo seznanili tudi z natančnim koledarjem prireditev v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih in vam v gledališko-koncertnem listu predstavili celoten program abonmaja.

V prepričanju, da bomo skupaj ohranjali in krepili bogato kulturno dogajanje v naši občini, Vas prijazno pozdravljamo,
Organizacijski odbor Gledališko-koncertnega abonmaja v občini Črenšovci

abonma 2015 2016 noga

 

Nedelja, 10. december 2017 ob 16.00

Kulturna dvorana Črenšovci

3 web gka

Družina Matajič:
Dobrodelni BOŽIČNO-NOVOLETNI koncert
(koncert)

Družina Matajič je glasbena družina iz Črenšovcev, ki jo poleg mame Vesne in očeta Simona sestavljajo otroci Saša, Marko in Miha. Najprej sta s svojo skupno glasbeno potjo začela oče Simon (kitara, vokal) in hči Saša (violina, vokal), nato pa sta se jima postopno pridružila mlajša Marko (klavir) in Miha (violina). Družina rada skupaj ustvarja in poustvarja glasbo tako domačih kot tujih izvajalcev, posebej radi pa zaigrajo in zapojejo prekmurske ljudske pesmi.

Glasbeno skupino The Wonders sestavlja 7 mladih glasbenikov: Saša Matajič (vokal), Kristjan Štelcer (kitara, vokal), Matic Trčko (klavir), Jaša Pavčič (bas kitara), Žan Hebar (bobni), Dominik Voglar (trobenta) in Tilen Zavec (saksofon). Vsi razen basista so obiskovali Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, ki so ga uspešno zaključili, šolanje pa nadaljujejo na različnih fakultetah v Sloveniji in v tujini. Radi se družijo ob izvajanju in poustvarjanju skladb znanih glasbenikov, predvsem zvrsti, kot so Soul, Funk, Rock'n'Roll, Jazz, razne popevke … Skupina je komaj na začetku svoje glasbene poti, ampak verjamejo, da bodo z dobro voljo in trdim delom dosegli še veliko in se usidrali na glasbenem področju, ki jim je domače in ljubo. Tako kot pove že njihovo ime (čudež), je doživetje ob poslušanju glasbe, ki jo izvajajo z užitkom, čudežno in čarobno.

 
 

Nedelja, 7. januar 2018 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

Gledališka skupina Kofetarji:
OPOROKA (igra v dveh dejanjih)
(komedija)

Avtor besedila in režiserJožef Car

Igralska zasedba:
Elek bácsi (oskrbovanec v domu) – Štefan Žerdin
Geza (Elekov prijatelj) – Ivo Paušič
Ivan (Elekov sin) – Boris Petek
Ema (Ivanova žena, Elekova snaha) – Sonja Kotnjek
Dragica (Elekova hči) – Marika Varga
Štefica (Elekova izvenzakonska hči) – Zdenka Kostric
Jožica (Elekova prijateljica iz Peklenice) – Anica Varga
Tajnica v domu starejših občanov – Matilda Karba
Medicinska sestra v domu starejših – Dragica Larnsak
Socialna delavka v domu starejših – Mira Unger
Fizioterapevtka v domu starejših  – Jerica Trojak
Župnik – Aleksander Marič

Koordinatorka – Štefanija Feher
Scena – Matilda Karba
Ličenje – Sandra Feher
Luči – Ludvig Gönc, Miki Bažika

Za Eleka Malačiča, glavno osebo v predstavi, je pomenila odločitev za odhod v Dom za starejše občane v Lendavo v jeseni njegovega življenja veliko spremembo. V dom je prišel iz vasice Pordašinci na Goričkem. Domačijo je zapustil sinu Ivanu in snahi Emi. Oba pa si močno želita še vinograd z zidanico na Kukeču, toda zanj se poteguje tudi Elekova hči Dragica, ki z možem Pepijem živi v Mariboru. Poskrbeli so za vso potrebno dokumentacijo o predaji vinograda in zidanice, ki so jo sestavili advokati, potrebujejo le še očetov podpis. Račun brez krčmarja?

Komu bo Elek  zapustil vinograd in zidanico na Kukeču, pa naj za gledalce ostane skrivnost …

 
 

Nedelja, 3. december 2017 ob 19.00

Kulturna dvorana Črenšovci

2 web gka

Macho in Mejke:
ŽENITNI OGLAS
(komedija)

Po slabih dveh letih se vračata MACHO IN MEJKE na odrske deske s samostojno predstavo, ki pa vseeno ni tako samostojna. V veliko zadovoljstvo njima je, da naju je k sodelovanju povabila diplomirana igralka in tekstopiska Dunja Zupanec. Deluje že vrsto let v SNG Drama Ljubljana, SNG Drama Maribor, Mestno gledališče Koper ter Ptuj, Lutkovno gledališče Maribor, Talija v Celju, Off produkcije z Živadinovom, JSKD..., sinhronizira risane junake na RTV Slovenija in POP TV in še bi lahko naštevali. Sedaj pa tudi s Kulturnim društvom MIM, kjer se njima bo na odru pridružila še dolgoletna prijateljica, igralka in režiserka Danica Kardoš.

ŽENITNI OGLAS
Predstava Ženitni oglas, je duhovita črna komedija, ki se začne z romantičnim zmenkom v dvoje, nato prerase v »trojček«, ki ga prekine nenaklepni umor, za katerega se izkaže da morda le ni bil to, kar se zdi. In tako se naš kaotični večer, poln preobratov in situacijske komike šele začne. Kako se pa konča in kdo bo koga ter kdo bo s kom? To pa si lahko ogledate v naši predstavi, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, pa tudi brezdušnih ne.

Režija in besedilo: Dunja Zupanec
Glasba: Nejc Kovač
Scenografija: Tara Šenveter
Kostumografija: Edita Lindner
Luč: Sandi Žuran
Tehnična podpora: Luca Paramidani
Igrajo:
Matilda: Danica Kardoš
Milan: Boštjan Sinic
Gregor: Matej Mertuk

Prisrčno vabljeni na novo dozo smeha.

 
 

Program gledališko-koncertni abonma 2017/2018

Tudi letos, 14. leto zapored, Kulturno-turistično društvo Črenšovci ob podpori Občine Črenšovci organizira Gledališko-koncertni abonma, s katerim bomo obiskovalcem omogočili doživljanje gledališke kulture in pomembno prispevali k bogatemu kulturnemu dogajanju v naši občini. Kakor vsako sezono, bomo tudi letos ponudili priložnost za predstavitev domačim skupinam, ki zastopajo koncertni del abonmaja. V gledališkem delu se bodo na odrskih deskah predstavile skupine, ki so v preteklosti že navduševale naše abonente in prepričani smo, da bo tako tudi tokrat. Vsekakor si želimo, da bi lahko v program vključili tudi kakšno profesionalno gledališko skupino, vendar se vedno znova soočamo s finančnimi omejitvami, zato abonma skrbno načrtujemo in izvajamo po svojih najboljših zmožnostih ob zavedanju, da gledalcem omogočamo ogled kvalitetnih gledaliških predstav. Nikakor ne gre zanemariti dejstva, da je abonma cenovno zelo dostopen in prijazen do slehernega, ki je želen kulturnih užitkov. Zato upamo in si želimo, da bi bil obisk na predstavah takšen, da bi prinašal zadovoljstvo vsem nastopajočim in tudi organizatorjem. Vse delo namreč opravimo z namenom, da bi bila kvalitetne glasbene in gledališke kulture deležna čim širša publika. K ogledu predstav bomo tudi letos povabili osnovnošolce obeh šol v občini, saj se zavedamo, da je potrebno človeka, ki čuti, živi in podpira kulturno dogajanje, vzgajati v daljšem časovnem obdobju, pri čemer je dobro začeti čim prej.

Na začetku 14. abonmajske sezone se zahvaljujem Občini Črenšovci za finančno podporo izjemno pomembnega projekta, kakor tudi vsem članom Kulturno-turističnega društva Črenšovci za vso potrebno prostovoljno delo, ki ga organizacija abonmaja vedno znova zahteva zato, da je zadovoljstvo abonentov in nastopajočih takšno, da se tega projekta lotevamo vsako leto znova.

abonma 2017 2018 vpis


1 web gka
Sobota, 28. oktober 2017 ob 18.00   

Moški vokalni kvintet Aeternum:
LOCAL-VOCAL fest

    (koncert)    

2 web gka
Nedelja, 3. december 2017 ob 19.00  

Macho in Mejke:
ŽENITNI OGLAS

  (komedija)  

3 web gka
Nedelja, 10. december 2017 ob 16.00
 

Družina Matajič:
Dobrodelni BOŽIČNO-NOVOLETNI koncert

  (koncert)  

4 web gka
Nedelja, 7. januar 2018 ob 18.00
 

Gledališka skupina Kofetarji:
OPOROKA

  (komedija)  

5 web gka
Sobota, 20. januar 2018 ob 18.00  

KD Zarja Trnovlje:
NA KMETIH

  (komedija)  

O morebitnih zamenjavah najavljenih terminov Vas bomo obveščali osebno. Abonmajska vstopnica je prenosljiva, zato Vas vabimo, da v kolikor se posamezne predstave ne morete udeležiti, svojo vstopnico ponudite znancu ali prijatelju in mu s tem omogočite ogled predstave.

Veseli nas, da ste se odločili za nakup abonmajske vstopnice v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja in s tem podprli organizacijo in izvedbo projekta, ki nam vsem prinaša bogato kulturno dogajanje v našem kraju. Ob spremljanju predstav vam želimo obilo užitkov.

Andreja Sever,
predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

abonma 2015 2016 noga