GLEDALIŠKO-KONCERTNI ABONMA 2018/2019 - vpis

Napisal jenamena.si on . Posted in Odrasli abonma

abonma 2018 2019 vpis

Kulturno-turistično društvo Črenšovci tudi letos ob podpori Občine Črenšovci organizira Gledališko-koncertni abonma, ki ponuja predvsem priložnost, da jesenske in zimske večere preživimo v kvalitetni gledališki ali koncertni družbi umetnikov. Vabimo Vas, da z nami v kulturni dvorani v Črenšovcih preživite 5 kulturnih večerov.

abonma 2015 2016 noga

V okviru abonmaja bomo organizirali 1 koncertni in 4 gledališke večere, na katerih bomo gostili:

  • Skupina ÊDNA (koncert)
  • KD Tišina (komedija)
  • KD Zarja Trnovlje (komedija)
  • Macho in Mejke (komedija)
  • KD Ferdo Godina Gornja Bistrica (komedija)

Tudi letos bo cena Gledališko-koncertnega abonmaja nadvse ugodna (15 €), saj želimo nakup le-tega omogočiti čim večjemu številu gledalcev. Možen bo tudi ogled izven abonmaja (cena vstopnic bo od 5 do 7 €).

abonma 2015 2016 noga

Obenem Vas vabimo, da k vpisu v abonma povabite še koga, saj je tako spremljanje kot igranje pred polno dvorano v večji užitek tako gledalcem kot nastopajočim.
Svojo abonmajsko gledališko vstopnico lahko rezervirate do torka, 20. novembra 2018, na telefonski številki: 

  • do 15.00 – Jožica: 02 573 57 50
  • po 15.00 – Andreja: 031 298 101

Abonmajsko vstopnico boste lahko plačali v četrtek, 22. novembra 2018, od 18.00 do 19.00 v kulturni dvorani v Črenšovcih, prevzeli pa pred prvo prireditvijo v sklopu abonmaja
Ob prevzemu Vas bomo seznanili tudi z natančnim koledarjem prireditev v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih in vam v gledališko-koncertnem listu predstavili celoten program abonmaja.

V prepričanju, da bomo skupaj ohranjali in krepili bogato kulturno dogajanje v naši občini, Vas prijazno pozdravljamo,
Organizacijski odbor Gledališko-koncertnega abonmaja v občini Črenšovci

abonma 2015 2016 noga

 

 

Nedelja, 13. januar 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

KUD Tišina:
TO IMAMO V DRUŽINI
(komedija)

IGRAJO:
Dr. David Mortimore - Anton Omar
Gospa Mortimore - Nataša Kuhar
Dr. Miki Adanič - Vinko Gajšt
Dr. Hubert Bončič - Bernard Kranjec
Glavna sestra Marta - Barbara Lejko
Sestra Janina - Tadeja Pavlinjek
Pacient Bruno - Andrej Žilavec
Policijski inšpektor - Uroš Žilavec
Jakob - Tim Kuzma
Mama - Nada Mladenović

AVTOR: Ray Cooney
REŽIJA: Bernard Kranjec
ŠEPETALKA: Nika Gajšt, Ana Andrejč
TONSKI MOJSTER: Matjaž Kranjec

Komedija To imamo v družini (v izvirniku: It Runs in the Family) je delo priznanega britanskega dramatika Raya Cooneya. Igra je prepletena z zapleti na kvadrat, izvirno situacijsko komiko, ne manjka pa tudi pristnega angleškega besednega humorja. Predstava traja 1 uro in 45 minut z vmesnim krajšim odmorom.

Če si primarij ugledne bolnišnice v zrelih letih, je razkrivanje tvojih mladostniških vragolij in avantur pred sodelavci res zadnja stvar, ki jo potrebuješ. In ob ljubosumni ženi se lahko stvari zakomplicirajo tako hudo, da za rešitev treba angažirati zvitega inšpektorja. Potem pa so tukaj še težavni pacienti s svojimi precenjenimi pričakovanji do kakovosti zdravstvenih uslug. V času, ko imamo v javnosti veliko razprav o izboljšanju zdravstva, nam pričujoča komedija na zabavni način prikaže osebno življenje zdravnikov in njihovih sodelavcev ter njihovo reševanje vsakodnevnih življenjskih težav.

Tradicija Kulturno umetniškega društva Tišina sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Društvo je takrat v precej številčni zasedbi uprizorilo kar nekaj odmevnih gledaliških iger, med njimi Deček z dvema imenoma, Kamen za pod glavo, Tolmun in Kamen, Florentinski slamnik.

V novejši sestavi je se društvo spet organiziralo v letu 2002 in ustvarilo gledališke predstave Velikaška norost, Ščuka da te kap, Na kmetih in Trije vaški svetniki. Od leta 2006 delujejo v društvu poleg gledališke skupine tudi likovna, glasbena in literarna skupina.

 

Članek ...
 
 

 

 

 

Nedelja, 25. november 2018 ob 17.00

Kulturna dvorana Črenšovci

1 web gka

Skupina ÊDNA:
AJNC, CVAJ, DRAJ
(koncert)

Êdna smo:
TJAŠA CIGUT – vokal, klavir
LUKA ŠČAVNIČAR – kontrabas, spremljevalni vokal
JASMINA DAJČMAN
– saksofon, flavtica, spremljevalni vokal
LUKA SRAKA
- kitara
BLAŽ KOREZ
- tolkala

ÊDNA – kreativni glasbeni "stroj" za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja.

Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

1. oktobra 2018 je izšel pri založbi Celinka debitantski album z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

Več informacij o samem albumu:
http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna

Pesmi iz albuma so vzbudile pozornost pri nekaterih komercialnih radijskih postajah ter javne radiotelevizije. Na lestvicah domače glasbe so se s prvim singlom večkrat zavihteli na sam vrh.

Odzivi poslušalcev so zelo pozitivni. Odziv poslušalke: »Zelo sem uživala, resnično ste pravi, izžarevate energijo, ki se kar širi in tako zelo prija :) … Ste vse v enem paketu: mladost, izvirnost, ustvarjalnost, vrhunska glasbena izvedba, človeška toplina in iskrenost ... Se že veselim nastopov, festivalov, odličnih odzivov, ki vam bodo vsem dali krila, da boste poleteli še višje ...

 

Video povezave:

Singel Pika pouka:
https://www.youtube.com/watch?v=dr4TO59N620

Promo video:
https://www.youtube.com/watch?v=Y7E-16sq7R4

 

Mediji o nas:
Večer: https://www.vecer.com/edna-etno-skupina-ki-obeta-6599183

JAZZETNA:
http://jazzetna.com/edna-ajnc-cvaj-draj/

 

Članek ...
 
 

 

AJNC, CVAJ, DRAJ

Nedelja, 27. januar 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web gka

Gledališka skupina Kofetarji:
SMO, KAR SMO
(komedija)

Režiserka: Eva Nađ
Avtor besedila: Miha Štampah
Prizori so tudi iz dramskih besedil avtorjev: Olge Paušič in Jožeta Cara

Igrajo:
Natakarica - Zdenka Kostric
Eva - Marija  Varga
Jaka - Ivo Paušič
Jožica - Dragica Larnsak
Mojca - Marija Mira Unger
Ela - Jerica Trojak
Bine - Štefan Žerdin
Tajnica, Marjetka - Anica Varga
Nečakinja - Eva Nađ
Franci - Aleksander Marič
Socialna delavka, kelnerica - Sonja Kotnjek
Natalija Kos - Matilda Karba

Koordinatorka: Štefanija Feher
Scena: Miha Štampah, Matilda Karba, Pal Franc
Ličenje: Sandra Feher
Ton in luč: Nikolaj Bažika, Ludvik Gönc

Komedija  Smo, kar smo, govori o šestih prijateljih, ki se snidejo po mnogih letih, v avli nekega hotela, na nekem promocijskem predavanju o nekem produktu. Nihče od "starih sabelj" ne ve, za kaj gre, še manj pa, zakaj so morali prinesti s seboj foto albume. A prav fotografije, na papir ujeti trenutki, skupna doživetja, jih popeljejo v preteklost.

Ob spominjanju veselo vzklikajo: "Že vem, kje je bilo to!"

"Se spomnite, ko smo …"

"Sem se že spomnila, kje smo bili!"

To je bilo le nekaj vzklikov, ki pričajo o sestavljanju spominov.

Kmalu spoznamo mikavno ponudbo, ki veliko obeta in zagotavlja srečno življenje za vse uporabnike ponujenega produkta, za kar pa je potrebno žrtvovati slabe spomine, posledice slabih odločitev. Se bodo naši junaki uspeli upreti božanski skušnjavi? Kakšne bodo posledice? Kaj bo ostalo od njih? Kdo bi bili potlej? Komu bi se morali odpovedati? Bi se spomnili samih sebe? Bi se imeli raje? Je vredno?

 

Članek ...