GLEDALIŠKO-KONCERTNI ABONMA 2019/2020 - vpis

abonma 2019 2020 vpis

Kulturno-turistično društvo Črenšovci tudi letos ob podpori Občine Črenšovci organizira Gledališko-koncertni abonma, ki ponuja predvsem priložnost, da jesenske in zimske večere preživimo v kvalitetni gledališki ali koncertni družbi umetnikov.

Vabimo Vas, da z nami v kulturni dvorani v Črenšovcih preživite 5 kulturnih večerov.

abonma 2015 2016 noga

V okviru abonmaja bomo organizirali 1 koncertni in 4 gledališke večere.

Tudi letos bo cena Gledališko-koncertnega abonmaja nadvse ugodna (15 €), saj želimo nakup le-tega omogočiti čim večjemu številu gledalcev.
Možen bo tudi ogled izven abonmaja (cena vstopnic za posamezno prireditev bo od 5 do 7 €).

abonma 2015 2016 noga

Obenem Vas vabimo, da k vpisu v abonma povabite še koga, saj je tako spremljanje kot igranje pred polno dvorano v večji užitek tako gledalcem kot nastopajočim.
Svojo abonmajsko gledališko vstopnico lahko rezervirate do petka, 18. oktobra 2019, na telefonski številki: 

  • do 15.00 – Jožica: 02 573 57 50
  • po 15.00 – Andreja: 031 298 101

Abonmajsko vstopnico boste lahko prevzeli in plačali v sredo, 23. oktobra 2019, od 18.30 do 19.30 v kulturni dvorani v Črenšovcih.

Ob prevzemu Vas bomo seznanili tudi z natančnim koledarjem prireditev (predvidoma bo prva prireditev v sklopu abonmaja v soboto, 26. oktobra 2019, koncert Lokal vokal fest – Moški vokalni kvintet Aeternum z gosti) v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih in vam v gledališko-koncertnem listu predstavili celoten program abonmaja.

V prepričanju, da bomo skupaj ohranjali in krepili bogato kulturno dogajanje v naši občini, Vas prijazno pozdravljamo,
Organizacijski odbor Gledališko-koncertnega abonmaja v občini Črenšovci

abonma 2015 2016 noga

 

 

Nedelja, 19. januar 2020 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web gka

Gledališka skupina Improgalaktiki:
AH - ANONIMNI HIPOHONDRI
(komedija)

Vas zanima, kako izgleda skupna terapija Anonimnih hibohondrov? Najprej se morajo razkriti in priti v sobo, da bo dežurni psiholog lahko izvedel terapijo. S pomočjo občinstva jih bomo poiskali in razkrili drobne hibe, ki jih spremljajo na vsakem koraku. AH - Anonimni hibohondri je delno improvizirana terapevtska komedija, s katero bomo spoznali kako izgleda srečanje petih posameznikov v ordinaciji psihologa, specialista hibohondrije. Med občinstvom bo prisoten konzilij strokovnjakov, ki bo skušal pomagati najti rešitev.

AH - ANONIMNI HIBOHONDRI je prva terapevtska komedija pri nas in ima mnogo pozitivnih učinkov.

Improgalaktiki so improvizacijska in igralska skupina, ki so jo ustanovili člani Društva Epik teater v sodelovanju s Študentskim klubom mladih Šentjur.

Sestavljajo jo: Ana Evelina Plahuta, Neža Zdolšek, Edith Costo, Monika Oset, Danijel Berden, Dominik Gračner in Tom Costo. Edith Costo je na Linhartovem srečanju v organizaciji JSKD dobila nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo.

"Življenje je ena velika improvizacija," je naš moto. Akcija!

 

Članek ...
 
 

 

Nedelja, 8. december 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

3 web gka

Gledališka šola ONinME Ljutomer:
BABJI PARLAMENT
(komedija)

Gre za končno produkcijo gledališke šole za odrasle, ki deluje v Ljutomeru tretje leto. Zgodba govori o štirih ženskah, ki izhajajo iz različnih zgodovinskih obdobij in se znajdejo ob istem času, na istem mestu, v psihiatrični bolnišnici. Vsaka je po svoje nora in v svojem svetu. V babjem parlamentu so se zbrale, ker želijo obvarovati življenja, identiteto in obstoj vseh žensk na psihiatriji, saj se počutijo zlorabljene, ogrožene in pod pritiskom moških na sosednjem oddelku. Ali so ženske složne?

Režija: Aleksandra Blagojević

Igrajo:
Mira Rebernik Žižek
Fani Zorec
Sonja Kolbl
Enja Zobarič
Jože Laba

Kostumografija in maska: Nina Šulin

Scenografija: Albin Rožman

Luč in ton: Mišo Kaučič

Šepetalka: Mara Lačen

 

Članek ...
 
 

 

Nedelja, 2. februar 2020 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

Kulturno društvo Obrež:
GOSTÜVENJSKA ŠTORIJA
(komedija)

Pri Vančovih na dvori je furt gužva. Kak te nebi bila, če so tri ledične babe pri hiži. Fsi, ki dojdejo bi nekej meli. Te pa naj bode to špricar, penezi el pa pusek. Somo bi se nekej stiskovali pa radi meli, te pa če so s sela al pa mesta. Liza bi se ženila, somo drügam kak k meši nede. Manica mo ženiha Jančeka, pa je še celi znoret, zoto je ne jemle resno. Mati so f skrbeh, Jostreb de jim grünt polakotejo. Fefa itak vidi somo Miheca, Mihi pa drugo neje jasno kak šmrkel v nosi. Pa fsi nekej mutijo, ke nič več ne veš, kdo koga okoli nosi. Priliko, ke se pojovi treba skoristiti. Zoto so babe vzele stvori v svoje roke. Itak ve pa so ne hurdaste. Trebajo dede, pa peneze. “Zlota joma” kak reče poštarca Neža. Zanima jo kak bodo tote “profesjonalke” zmogle do 3 miljone Slovencof napravite. Zoto se po vesi gor pa dol z biciklom vozi, pa od blizo gledi, kak se bode scimilo! Tak kak bote tüdi vi to gnes vidli.

Prleško Gostüvejnsko štorijo so zakühali:

Čer Manica - Ančka: Nataša Slana
Čer Manica - Ančka: Nataša Slana
Čer (hčerka) Liza: Martina Sok Novak
Sin Jani: Boris Borko
Poštarca Neža: Helena Habjanič
Sosed Jostreb: Davorin Rihtarič
Tetka Fefa: Nives Imerovič
Tetkin Miha: Tomaž Sok Ivan
Šofer Miha - več osebnosti: Stanko Ploh
Notorka: Monika Plohl
Vanč: Boštjan Kuharič

Klaudia Petek - šepetalka
Polona Rotar Marčec - šepetalka
Jožica Jurjaševič - desna roka režiserja
Bernardka Kuharič - zvok

Bariton: Vid Munda
Harmonika:  Aleš Prapotnik, Mitja Nemec, Žiga Zlatnik

Boštjan Kuharič: avtor besedila, režiser
Scena - vsaki nekej

 

Članek ...
 
 

 

Program gledališko-koncertni abonma 2019/2020

Napisal jenamena.si.

Z Gledališko-koncertnim abonmajem obiskovalcem omogočamo doživljanje gledališke kulture in pomembno prispevamo k bogatemu kulturnemu dogajanju v naši občini. Tudi letos ponujamo priložnost za predstavitev domačim skupinam, ki zastopajo koncertni del abonmaja. V gledališkem delu se bodo na odrskih deskah predstavile gostujoče ljubiteljske gledališke skupine, pri čemer smo k sodelovanju povabili skupine, ki so na gledališkem področju bolj aktivne in se udeležujejo različnih uglednih gledaliških srečanj na državnem nivoju. Vsekakor si želimo, da bi lahko v program vključili tudi kakšno profesionalno gledališko skupino, vendar se vedno znova soočamo s finančnimi omejitvami, zato abonma skrbno načrtujemo in izvajamo po svojih najboljših zmožnostih ob zavedanju, da gledalcem omogočamo ogled kvalitetnih gledaliških predstav. Nikakor ne gre zanemariti dejstva, da je abonma cenovno zelo dostopen (15 € za celoten abonma) in prijazen do slehernega, ki je želen kulturnih užitkov. Zato upamo in si želimo, da bi bil obisk na predstavah takšen, da bi prinašal zadovoljstvo vsem nastopajočim in tudi organizatorjem. Vse delo namreč opravimo z namenom, da bi bila kvalitetne glasbene in gledališke kulture deležna čim širša publika. K ogledu predstav bomo tudi letos povabili osnovnošolce obeh šol v občini, saj se zavedamo, da je potrebno človeka, ki čuti, živi in podpira kulturno dogajanje, vzgajati v daljšem časovnem obdobju, pri čemer je dobro začeti čim prej.

Na začetku 16. abonmajske sezone se zahvaljujem Občini Črenšovci za finančno podporo abonmaja, kakor tudi vsem članom Kulturno-turističnega društva Črenšovci za vso potrebno prostovoljno delo, ki ga organizacija abonmaja vedno znova zahteva zato, da je zadovoljstvo abonentov in nastopajočih takšno, da se tega projekta lotevamo vsako leto znova.

abonma 2019 2020 vpis


1 web gka
Sobota, 26. oktober 2019 ob 19.00   

Moški vokalni kvintet Aeternum:
LOCAL VOCAL fest

    (koncert)    

2 web gka
Sobota, 30. november 2019 ob 18.00  

Bistriški teater KUD:
ŠČUKE PA NI

  (komedija)  
Članek ...

3 web gka
Nedelja, 8. december 2019 ob 18.00
 

Gledališka šola ONinME Ljutomer:
BABJI PARLAMENT

  (komedija)  
Članek ...

5 web gka
Nedelja, 19. januar 2020 ob 18.00
 

Gledališka skupina Improgalaktiki:
AH - ANONIMNI HIPOHONDRI

  (komedija)  
Članek ...

4 web gka
Nedelja, 2. februar 2020 ob 18.00
 

Kulturno društvo Obrež:
GOSTÜVENJSKA ŠTORIJA

  (komedija)  
Članek ...

O morebitnih nadomestnih terminih (zaradi višje sile) Vas bomo obveščali osebno (na elektronski naslov ali preko SMS sporočil, zato Vas prosimo, da nam ob vpisu posredujete ažurne podatke). Abonmajska vstopnica je prenosljiva, zato Vas vabimo, da v kolikor se posamezne predstave ne morete udeležiti, svojo vstopnico ponudite znancu ali prijatelju in mu s tem omogočite ogled predstave.

Veseli nas, da ste se odločili za nakup abonmajske vstopnice v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja in s tem podprli organizacijo in izvedbo projekta, ki nam vsem prinaša bogato kulturno dogajanje v našem kraju. Ob spremljanju predstav vam želimo obilo užitkov.

Andreja Sever,
v imenu organizatorja, Kulturno-turističnega društva Črenšovci

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

abonma 2015 2016 noga