GLEDALIŠKO-KONCERTNI ABONMA 2021/2022 - vpis

abonma 2021 2022 vpis

PONOVNO GLEDALIŠKO-KONCERTNI ABONMA V ČRENŠOVCIH

Lanskoletna globalna situacija s pandemijo nas je prisilila, da smo ogled predstav v okviru abonmaja ponudili spletno (za vse brezplačno), letos pa želimo ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom gledališko dogajanje spet začutiti na pristen način, zato bomo v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih organizirali 2 glasbena (člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum in Glasbena skupina Êdna) in 2 gledališka večera (Tadej Toš in člani Kulturnega društva 2020 s komedijama).

abonma 2015 2016 noga

Svojo abonmajsko gledališko vstopnico lahko rezervirate do torka, 9. novembra 2021, na eni od telefonskih številk:

  • do 15.00 – Jožica: 02 573 57 50
  • po 15.00 – Andreja: 031 298 101

Cena abonmajske vstopnice znaša 15 € in jo boste poravnali ob prevzemu abonmajske vstopnice v četrtek, 11. novembra 2021, od 17.00 do 18.30, ko boste prejeli tudi celoten koledar prireditev v sklopu abonmaja v enotnem gledališkem list.

1. koncertni dogodek Local vocal v izvedbi Moškega vokalnega kvinteta Aeternum bo na sporedu že v soboto 13. ali nedeljo 14. novembra.

Za nakup vstopnice je potrebno upoštevanje PCT pogoja.

abonma 2015 2016 noga

Možen bo tudi ogled posameznih dogodkov izven abonmaja (cena vstopnic za posamezno prireditev bo od 6 do 10 €).

Obenem vse obveščamo, da bo zaradi lažje izvedbe letos Otroški gledališki abonma za vse otroke vrtca in 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja BREZPLAČEN in bo organiziran na ravni obeh šol oz. vrtcev naše občine, o čemer bomo obvestili vse starše.

Kot dosedanjega abonenta v Črenšovcih Vas prijazno vabimo k vpisu v abonma (navdušite še koga), saj nam lahko prav pristen stik s kulturo (dobro voljo in pozitivnim) v teh nepredvidljivih časih prinaša svetle trenutke, ki jih še kako potrebujemo.

Veselimo se srečanja z Vami in s kulturo, ki naj med nami živi in nas bogati.
Organizacijski odbor Gledališko-koncertnega in Otroškega gledališkega abonmaja v občini Črenšovci

abonma 2015 2016 noga

 

 

Nedelja, 2. februar 2020 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

Kulturno društvo Obrež:
GOSTÜVENJSKA ŠTORIJA
(komedija)

Pri Vančovih na dvori je furt gužva. Kak te nebi bila, če so tri ledične babe pri hiži. Fsi, ki dojdejo bi nekej meli. Te pa naj bode to špricar, penezi el pa pusek. Somo bi se nekej stiskovali pa radi meli, te pa če so s sela al pa mesta. Liza bi se ženila, somo drügam kak k meši nede. Manica mo ženiha Jančeka, pa je še celi znoret, zoto je ne jemle resno. Mati so f skrbeh, Jostreb de jim grünt polakotejo. Fefa itak vidi somo Miheca, Mihi pa drugo neje jasno kak šmrkel v nosi. Pa fsi nekej mutijo, ke nič več ne veš, kdo koga okoli nosi. Priliko, ke se pojovi treba skoristiti. Zoto so babe vzele stvori v svoje roke. Itak ve pa so ne hurdaste. Trebajo dede, pa peneze. “Zlota joma” kak reče poštarca Neža. Zanima jo kak bodo tote “profesjonalke” zmogle do 3 miljone Slovencof napravite. Zoto se po vesi gor pa dol z biciklom vozi, pa od blizo gledi, kak se bode scimilo! Tak kak bote tüdi vi to gnes vidli.

Prleško Gostüvejnsko štorijo so zakühali:

Čer Manica - Ančka: Nataša Slana
Čer Manica - Ančka: Nataša Slana
Čer (hčerka) Liza: Martina Sok Novak
Sin Jani: Boris Borko
Poštarca Neža: Helena Habjanič
Sosed Jostreb: Davorin Rihtarič
Tetka Fefa: Nives Imerovič
Tetkin Miha: Tomaž Sok Ivan
Šofer Miha - več osebnosti: Stanko Ploh
Notorka: Monika Plohl
Vanč: Boštjan Kuharič

Klaudia Petek - šepetalka
Polona Rotar Marčec - šepetalka
Jožica Jurjaševič - desna roka režiserja
Bernardka Kuharič - zvok

Bariton: Vid Munda
Harmonika:  Aleš Prapotnik, Mitja Nemec, Žiga Zlatnik

Boštjan Kuharič: avtor besedila, režiser
Scena - vsaki nekej

 

Članek ...
 
 

 

Nedelja, 8. december 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

3 web gka

Gledališka šola ONinME Ljutomer:
BABJI PARLAMENT
(komedija)

Gre za končno produkcijo gledališke šole za odrasle, ki deluje v Ljutomeru tretje leto. Zgodba govori o štirih ženskah, ki izhajajo iz različnih zgodovinskih obdobij in se znajdejo ob istem času, na istem mestu, v psihiatrični bolnišnici. Vsaka je po svoje nora in v svojem svetu. V babjem parlamentu so se zbrale, ker želijo obvarovati življenja, identiteto in obstoj vseh žensk na psihiatriji, saj se počutijo zlorabljene, ogrožene in pod pritiskom moških na sosednjem oddelku. Ali so ženske složne?

Režija: Aleksandra Blagojević

Igrajo:
Mira Rebernik Žižek
Fani Zorec
Sonja Kolbl
Enja Zobarič
Jože Laba

Kostumografija in maska: Nina Šulin

Scenografija: Albin Rožman

Luč in ton: Mišo Kaučič

Šepetalka: Mara Lačen

 

Članek ...
 
 

 

Nedelja, 19. januar 2020 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

5 web gka

Gledališka skupina Improgalaktiki:
AH - ANONIMNI HIPOHONDRI
(komedija)

Vas zanima, kako izgleda skupna terapija Anonimnih hibohondrov? Najprej se morajo razkriti in priti v sobo, da bo dežurni psiholog lahko izvedel terapijo. S pomočjo občinstva jih bomo poiskali in razkrili drobne hibe, ki jih spremljajo na vsakem koraku. AH - Anonimni hibohondri je delno improvizirana terapevtska komedija, s katero bomo spoznali kako izgleda srečanje petih posameznikov v ordinaciji psihologa, specialista hibohondrije. Med občinstvom bo prisoten konzilij strokovnjakov, ki bo skušal pomagati najti rešitev.

AH - ANONIMNI HIBOHONDRI je prva terapevtska komedija pri nas in ima mnogo pozitivnih učinkov.

Improgalaktiki so improvizacijska in igralska skupina, ki so jo ustanovili člani Društva Epik teater v sodelovanju s Študentskim klubom mladih Šentjur.

Sestavljajo jo: Ana Evelina Plahuta, Neža Zdolšek, Edith Costo, Monika Oset, Danijel Berden, Dominik Gračner in Tom Costo. Edith Costo je na Linhartovem srečanju v organizaciji JSKD dobila nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo.

"Življenje je ena velika improvizacija," je naš moto. Akcija!

 

Članek ...
 
 

 

Sobota, 30. november 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

2 web gka

Bistriški teater KUD:
ŠČUKE PA NI
(komedija)

Majhen podružnični radio zamaje vesela novica o prejeti nagradi za najkoristnejšega posameznika. »Najhomogenejši kolektiv« kaj kmalu ugotovi, da izbira srečnega nagrajenca ne bo lahka naloga. V prepletu različnih individualnih želja in sebičnih motivacij med sodelavci nastaja vedno večja zmeda, ki vodi v povsem absurdne in tragikomične prizore. Partljičevo delo Ščuke pa ni govori o še kako aktualnem pehanju za denar in pohlepu, ki se ne ozira na moralno-etična vprašanja. In kaj bi vi storili za dober »milijon«?

Avtor predstave:
Tone Partljič

Režiser predstave:
Nikolaj Vodošek

Igrajo:
Niko Turk (Kremžar)
Tinka Vidmar Rajh (Kremžarjeva)
Eva Cehtl (Helena)
Primož Rajh (Kadivec)
Tara Sinkovič (Matilda)
Blaž Gregorič (Klander)
Bernarda Korošec (Klandrova)
Klemen Sajko (Peter)

 

Članek ...