Torek, 6. marec 2018 ob 18.00

5 web

Miškino gledališče KU-KUC:
BALATONČI IN MURKO
(gledališka predstava)

Iskriva zgodba o dveh tujcih, ki prihajata vsak iz druge države, vas bo nasmejala do solz. Prikupen petelin Balatonči in simpatičen zmajček Murko sta novopečena soseda. Drug drugemu tujca, ki govorita vsak svoj jezik in imata različne navade in običaje ter drugačen način življenja. Med njima velikokrat pride do nesoglasij, saj Murko ne razume madžarskega jezika, Balatončiju pa Murko vozlja živčke z glasnim poslušanjem harmonike. Ne moreta in ne moreta se sporazumeti in se skregata tudi glede drevesa, ki raste med njunima hiškama. Ali bosta sploh kdaj našla skupen jezik?

Ob nenavadnih in hecnih pripetljajih dveh tujcev, ki na koncu postaneta najboljša prijatelja in spoznata, kaj je v življenju zares pomembno, se boste nasmejali do solz, obenem pa na zabaven način spoznavali madžarsko in slovensko kulturo ter običaje.

Prepoznavanje in premagovanje predsodkov in stereotipov, razumevanje odnosov moči v družbi ter posledic pripadnosti je osnova za upoštevanje in spoštovanje različnosti ter dobrih odnosov. O tem govori predstava in tako na zabaven način ozavešča otroke o tem, kako pomembno je živeti v sožitju, ne glede na socialno, ekonomsko, kulturno ali etnično poreklo.

 
 

 

Četrtek, 1. februar 2018 ob 18.00

4 web

Gledališče Pravljičarna:
O DIMNIKARČKU, KI JE SREČO ISKAL
(gledališka predstava)

Na strehah starih mestnih hiš stoji vse polno dimnikov.  Iz nekaterih se v mrzlih dneh še vedno vali gost dim, spet drugi pa so na strehi samo še kot spomin na neke boljše čase. In med njimi živi dimnikarček Nace, ki skrbi, da so dimniki vedno čisti in da se dim vali naravnost proti nebu.Kadar pa se Nace ozre na ulico, tam stojijo ljudje in vzklikajo: »Poglejte, dimnikar, brž se primimo za gumb! Danes je naš srečen dan.«
Zato dimnikarček Nace nekega dne žalosten skloni glavo in pravi: »Sreča … Le kaj je to sreča? Kakšna je? Še nikoli je nisem videl, ljudje pa kar naprej govorijo o njej. Zagotovo je lepa, ko se jim tako iskrijo oči, ko pomislijo nanjo. Ah, moram jo najti.«

Pa Nace za pomoč prosi starega mačkona in štorkljo. A njuna odgovora mu nista v pomoč. Ko na cesti zagleda fantiča, ki joka in išče gumbek, pa je na pravi poti, da ugotovi kaj je to sreča.

Pa vi, ste jo vi že prepoznali?

 
 

 

Četrtek, 30. november 2017 ob 18.00

2 web

Miškino gledališče KU-KUC:
BABICA ZIMA GRE NA JUG
(gledališka predstava)

Babica Zima se je letos odločila, da bo ključe narave raje predala deklici Pomladi in odletela na zaslužene počitnice v južne kraje. Namesto zime tako nastopi pomlad. Pričnejo cveteti zvončki, trava ozeleni, živali pa zmedene. To vendar ne more biti res!

Zimski prazniki so vendar najlepši čas v letu! Tudi miška ima že okrašeno drevesce, zavita darila in spečene medenjake. Zunaj pa pomlad!!!

Zato se odloči, da bo poiskala babico Zimo in jo pripeljala nazaj. Na pomoč ji priskočijo otroci in skupaj se odpeljejo v južne kraje. Preden pa jo najdejo, naletijo na nenavadne okoliščine. Babica Zima je izgubila svoj kovček s snegom. Brez njega se ne morejo vrniti. Prične se lov za izgubljenim zakladom. Jim bo uspelo najti dragoceno prtljago in pregovoriti babico Zimo, da se pravočasno vrne nazaj?

 
 

Četrtek, 18. januar 2018 ob 18.00

3 web

Miškino gledališče KU-KUC:
ČIRULE ČARULE IN KIHALNI PRAŠEK
(gledališka predstava)

Glasbeno - plesna predstava je zgodbica o deklici Lini, ki se strašno dolgočasi in po pomoti prebudi iskrivega škrata, ki živi v Linini skrinji igrač. Lina je nad njim navdušena, saj je sila zabaven in pozna veliko čarobnih besed. V njegovi srebrni skrinjici lahko pričara vse kar si zaželiš, a le če poznaš prave čarobne besede. Kako zabavno!
Lina in otroci se skupaj s škratom naučijo nenavadnih besed, ki jih je zelo težko izgovoriti, še posebej, če ob tem kihaš kot slon. Škrat je namreč po pomoti stresel kihalni prašk po Linini sobici, ko je plezal iz skrinje. A bo otrokom in škratu uspelo Lini pričarati tisto kar si najbolj želi? In kdaj le bo nehal delovati kihalni prašek?
Predstava je dinamična in zabavna ter zelo interaktivna, saj otroci ves čas soustvarjajo potek zgodbe. Pri tem spoznajo, kako si s pomočjo domišljije in prijateljev lahko še tako dolgočasen dan spremenijo v zabavnega.

 
 

 

Četrtek, 26. oktober 2017 ob 18.00

1 web

Miškino gledališče KU-KUC:
SPREJ PROTI POŠASTIM
(gledališka predstava)

Ko pade tema, začnejo buriti otroško domišljijo čudni zvoki, ki prihajajo iz prostora pod posteljo, iz notranjosti otroške omare in iz škatle z igračami. Kdo so majhne »pošastice«, skrivnostni stanovalci v otroških sobicah, zaradi katerih otroci večkrat pokličejo mamice in očke na pomoč in zaradi katerih včasih ne morejo zaspati? Kako to, da oživijo le ponoči in kako to, da jih vidijo le otroci?

Vse to se sprašujejo naši malčki ter si želijo da bi pošastice za zmeraj izginile iz njihovih sobic in da se ponoči več ne bi bali… Zato bomo skupaj preizkusili čarobni sprej proti pošastim. A sprej res deluje? Bo pregnal vsiljive pošastice iz sobic? Bodo malčki premagali strah in celo noč prespali sami v svoji postelji?

Predstava s svojo originalnostjo, humorjem in čudovito scenografijo navdušuje otroke ter jih uči, da se moramo soočiti s strahovi . Tako kaj hitro spoznamo, da ima strah samo velike oči, znotraj je votel, okoli pa ga nič ni.