GLEDALIŠKO-KONCERTNEGA ABONMAJA V OBČINI ČRENŠOVCI LETOS NE BO …

on .

Kulturno-turistično društvo Črenšovci je v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih od prve sezone (leta 2005) v kulturni dvorani v Črenšovcih organiziralo 96 kulturnih prireditev, od tega 71 gledaliških predstav, 20 koncertnih in 5 filmskih večerov. V sklopu gledaliških predstav smo gostili izjemne skupine in posameznike (Gojimir Lešnjak Gojc, Mojca Funkl, Iztok Valič, Domen Valič, Jernej Kuntner, Jernej Čušin, Boris Kobal, Maja gal Štromar, Janez Hočevar Rifle, Ranko Babič, Primož Ekart, Iva Babič, Gorazd Žilavec …). Prireditev so si v želji, da bi doživeli čim več kulturnih vsebin, brezplačno udeleževali tudi učenci obeh osnovnih šol v občini.

Kulturno-turistično društvo Črenšovci si je vsaj desetletje (NEUSPEŠNO) prizadevalo za povečanje proračunskih sredstev Občine Črenšovci za organizacijo abonmaja. Ker predvidena sredstva iz proračuna Občine Črenšovci za leto 2023 ne zadoščajo za izvedbo Gledališko-koncertnega abonmaja, Kulturno-turistično društvo Črenšovci obvešča, da (kljub veliki želji in interesu občanov ter izdelanemu programu gostujočih skupin) Gledališko-koncertnega abonmaja v sezoni 2023/2023 žal NE BO IZVEDLO.

Kulturno-turistično društvo Črenšovci želi, da bi kultura v Črenšovcih živela, zato bomo organizirali kulturne prireditve, na katerih bomo gostili glasbene in gledališke skupine. O dogodkih bomo nekdanje abonente obveščali po elektronski pošti, prav tako jih bomo reklamirali na spletni strani in družabnih omrežjih društva.

Vstopnino boste obiskovalci plačali za posamezni večer ob vstopu. Osnovnošolcem obeh osnovnih šol v občini odslej ne bomo mogli ponujati brezplačnih ogledov predstav, kot smo to lahko izvajali v sklopu Gledališko-koncertnega abonmaja. Želimo si, da bi bili organizirani dogodki dobro obiskani, saj Kulturno-turistično društvo ne more financirati gostujočih skupin, zato Vas vabimo, da s svojim obiskom podprete kulturo v občini Črenšovci.

Vsako drugo leto je abonma vse od začetka (od leta 2011) v svoj program v sodelovanju z moškim vokalnim kvintetom Aeternum uvrščal tudi glasbeni dogodek Local vocal fest, zato vas tudi letos vabimo, da se nam pridružite na Local vocal festu v soboto, 4. novembra 2023, ob 19.00 v kulturni dvorani v Črenšovcih.

Vstopnine ne bo, gostujoči skupini boste lahko namenili prostovoljni prispevek.

PRIJAZNO VABLJENI K PODPORI KULTURE.

Kulturno-turistično društvo Črenšovci,
organizatorji Gledališko-koncertnega abonmaja v Črenšovcih v obdobju 2005–2023